Bio vina brez dodanega žvepla


Vina so pridelana brez dodanih sulfitov in drugih konzervansov, ki povzročijo slabo počutje oz. glavobol. So rezultat nenehnega prizadevanja za izboljšanje kakovosti, s poudarkom blagodejnega vpliva na zdravje potrošnikov. Zahvaljujoč modernim tehnikam pridelave vina je proizvajalcu uspelo obdržati zelo dobro kakovost vina, ki je v primernih količinah hkrati tudi dobro za zdravje. Da lahko pridelajo vina brez dodanega žvepla, skrbno ročno potrgajo le zdravo grozdje v pravi fazi zrelosti, ko so sestavine v grozdju naravno uravnotežene.


Distribucijo ekoloških živil imamo certificirano pri SI-EKO-003.



Bio belo peneče vino FOLÌ MODENA DOC


Belo peneče vino brez dodanega žvepla. To vino je dišeče in sveže, s prijetnim cvetličnim vonjem, polnega, aromatičnega okusa. Fermetnacija poteka po Charmat postopku. Takoj po fermentaciji vino ločijo od droži in pustijo, da se arome in vonj lepo vežejo ter da se tudi ogljikov dioksid veže v vinu – tako dobimo počasno izhajanje mehurčkov, ko vino natočimo v kozarce. Odlično je za predjedi, ribje jedi, piščančje in puranje meso, dobro se poda k sirom. Sorta: pignoletto reno DOC (100 %); alk: vol 12 %. Letnik: 2015.


  Cena za 0,75 l: 10,86 €

                                                                        Akcijska cena: 6,8 €


Bio rdeče peneče vino LAMBRUSCO GRASPAROSSA DOC


Rdeče peneče vino brez dodanega žvepla. Njegova barva je rubinasto rdeča, z vijoličnimi odtenki. Ima izrazito sadno cvetico, ki spominja na vonj grozdja. Suh Lambrusco Grasparossa lahko kombiniramo s testeninami in mesom, pečenimi testeninami, pečenko, siri. Sladki Lambrusco Grasparossa je odličen kot aperitiv ali k suhim sladicam. Sorta: lambrusco grasparossa DOC (100 %). Alk: 9 vol % (velja za sladko vino), suh Lambrusco 11 vol %. Letnik: 2015.


  Cena za 0,75 l: 10,39 €

                                                                        Akcijska cena: 6,54 €


Bio mirno rdeče vino GOCCE DI GRANATO


Mirno rdeče vino brez dodanega žvepla. Ima poln okus, je rubinasto rdeče, skoraj granatne  barve (od koder ime izvira). Po okusu je vino suho, sveže, s sadno cvetico in aromo. Zelo se poda k jedem z mesom, posebej k rdečemu pečenemu mesu oz. mesu na žaru in pikantnim sirom. Sorte: cabernet (40 %), sauvignon (40 %), malbo gentile (20 %).

Alk: vol 13 %, letnik 2014.


  Cena za 0,75 l: 10,86 €

                                                                        Akcijska cena: 6,80 €


Tradicionalna bio vina


Bio belo mirno vino – Goce d' Ambra


Mirno dišeče belo vino, svežega okusa in rahlo aromatično. Po okusu je vino suho, sveže, s sadno cvetico in aromo. Poda se k široki paleti jedi: k predjedem, ribam piščanjčjem in puranjem mesu ... Sorta: pignoletto reno DOC (100 %). Alk: vol 12 %, letnik 2015.


  Cena za 0,75 l: 9,78 €

                                                     Akcijska cena: 6,20 €



BIO PENEČA VINA z vrenjem v steklenicah



Belo - Folicello bianco modena doc

Rdeče – Folicello lambrusco Emilia IGT


Dve peneči vini, nastali z vrenjem v steklenicah, proizvedeni iz grozdja iz province Modena. Belo peneče vino se odlično poda k predjedem, jedem z rižem in testeninami, belemu mesu in svežim sirom, rdeče pa k testeninam, postreženih z mesnimi omakami, pečenim mesom in zrelejšim sirom.


Letnik: 2014. Alk: belo – 12 vol %, rdeče – 11 vol %.


  Cena za 0,75 l: 9,39 €

                                                                                                                  Akcijska cena: 5,99 €


Bio peneče vino po Charmat metodi - FIOR D’UVA


Belo peneče vino, značilno aromatičen, svež in prijeten okus. Primeren tako k sladicam kot med obroki.

Sorta: malvazija (100 %). Alk: vol 6 %.


  Cena za 0,75 l: 10,57 €

                                                                        Akcijska cena: 6,63 €


Bio vino v BAG IN BOX embalaži – kakovost in uporabnost


Priročno in praktično vakuumsko pakiranje s pipo, ki omogoča, da vam je ekološko vino na voljo ves čas in v količini, kot jo potrebujete, hkrati pa vino ves čas zadrži svežino in zdravstveno neoporečnost. V bag in box sta dve mirni vini: Gocce d'Ambra – belo mirno vino in Gocce di Granato – rdeče mirno vino, brez dodanega žvepla, volumna 5 in 10 litrov.



 



Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 040 710 189 ali preko e-naslova info@sad.si.


Zgodba proizvajalca -

organska oz. biodinamična pridelava

 

Ste že kdaj poskusili, povonjali ali občutili toploto pokrajine? Ste že kdaj občudovali barve narave v času pobiranja plodov? Zgodba se začne v deželi Emilian, v Modeni, zaviti v prve jutranje meglice. Naš način življenja je posledica želje, da organsko pridelavo grozdja in nego vina na visoki kakovostni stopnji delimo z našimi kupci.


Ekološko kmetijstvo pomeni pravzaprav razvoj modela proizvodnje, ki se izogiba pretiranem

izkoriščanjem naravnih virov, zlasti tal, vode in zraka. Na ta način ne izkoriščamo narave, temveč ji omogočamo, da bo ostala "zdrava in večna". Izraz ekološki poudarja glavne lastnosti, ki so razpoznavne za to vrsto kmetijstva, in sicer ohranjanje organske snovi v tleh in osnovni namen: da bi našli obliko kmetijstva z minimalnim vplivom na okolje. Ekološko kmetijstvo vsekakor ni način kmetovanja v smislu nič delati. Izogibanje kemičnim substancam mogoče na prvi pogled izgleda, da rešimo vse težave, vendar zahteva od proizvajalca veliko pozornosti in izjemno visoko strokovnost.


Ko smo začeli z organsko pridelavo, smo si obljubili, da bomo uspeli, čeprav smo imeli v preteklosti klasično proizvodnjo. Smo družinsko podjetje. Na deželi smo preživeli velik del svojega življenja, se učili ceniti vrednote podeželja in odkrivali potenciale, ki jih le-ta ponuja – predvsem glede kakovosti življenja.


Naša kmetija se razprostira na 10 hektarjih v bližini Modene, na področju, znanem po proizvodnji Lambrusca in belih penečih vin, vse z oznako kontroliranega porekla. V '80, ko smo začeli (sedaj, ko pogledamo nazaj, je skoraj zabavno), smo nameravali pridelati celovito vinsko ponudbo le zase in za prijatelje. Pripeljalo pa je do tega, da imamo manjšo, vendar zelo učinkovito klet, kjer proizvedemo vino iz grozdja, ki je pobrano iz naših vinogradov, in proizvodnji prostor, kjer pridelamo marmelado in druge proizvode iz grozdja, vse organsko in biodinamično. Naša velika strast izhaja iz želje po proizvodnji na zdrav in naraven način, brez konzervansov in kemičnih dodatkov, dodajamo samo organska gnojila. Zato imajo naši vinogradi oznako kontrolirana organska pridelava. Obdani so z drevesi in živo mejo, ki ustvarijo naravno zaščito.


Znotraj območja smo naredili t. i. šolsko pot, kjer lahko spremljate dela od gojenja vinske trte do nege v vino. Pot je namenjena šolam in vsem, ki želijo spoznati naše izkušnje z organsko pridelavo in ki spoštujejo naravo. Skupaj lahko trgamo grozdje, ga stiskamo, opazujemo fermentacijo mošta in, navsezadnje najzanimivejše, degustiramo vino, brezalkoholni grozdni sok in džeme z domačim kruhom. Ponosni smo, da lahko sami "ustvarjamo" našo kmetijo in želimo, da bi bila tudi vam všeč.



Za nas pomeni vrnitev na tradicionalno pridelavo z novimi znanji to, da zopet začnemo ceniti okus in vonj, ki sta že skoraj pozabljena, da sledimo luninim fazam, da spoštujemo naravno rodovitnost tal, tako da dobimo najvišjo kakovost brez "forsiranja" proizvodnje. Res posebno pozornost posvečamo ponovni vzpostavi in ohranjanju žive meje zelenja okoli zemljišč, da nudimo zavetje koristnim žuželkam in drugim naravnim sovražnikom škodljivcev ter na ta način izkoriščamo prednost tal in pridelkov, pa tudi pokrajina tako ostaja vitalna in naravno raznolika.


Izbira sort naših vinogradov temelji na prilagodljivosti le-teh na okolje; pri tem upoštevamo, kakšna je njihova naravna odpornost. Te sorte dajejo nekoliko manjši pridelek kot sorte v konvencionalnem kmetijstvu, vendar tudi ne potrebujejo tako intenzivnega tretmaja; uporabljamo le naravna gnojila, kot sta kompost in gnoj.


Zakaj se ukvarjati z ekološkim kmetijstvom?

- Ker je kakovost hrane odvisna od zdravja tal.

- Ker dobro proizvedena hrana izboljša kakovost življenja.

- Ker lahko pokrajina zopet postane postane kraj, kjer lahko "vse živi", zelena oaza, zbirališče za srečanja ...; kraj, kjer je mogoče jesti hrano, ki ima okus moškega in ženske, zemlje, pšenice, trave in vetra ... ter piti grozdje, v katerem se čuti toplota sonca.